logo_citybibles

Riverboat Project Operation Mobilisation

Een geheim dat niet geheim te houden is

 

Na een opbouwfase in Lelystad deed het schip twee havens in Nederland aan: Arnhem en Dordrecht. In Nederland bezochten zo’n 1600 mensen de Escape Room. The Agency Escape Room is een simulatie waarin deelnemers tegen de tijd racen terwijl ze proberen zich te bevrijden uit gesloten kamers, door aanwijzingen te verzamelen en puzzels op te lossen. Door de ervaring ontdekken ze een geheim dat niet geheim te houden is. 

 

“Dit spel is waar het om draait op de Riverboat”, vertelt David Svensson uit Zweden, de artistiek leider van The Agency. “We vertellen een verhaal over het Evangelie, dat mensen motiveert om het met anderen te delen.” Het concept van The Agency kan worden samengevat in drie woorden: geworven, getraind en gezonden. Het is hetzelfde proces waar christenen doorheen gaan als ze gezonden worden door God om de Grote Opdracht te vervullen. “Het is een effectief middel om jonge mensen en kerken aan te sporen het Evangelie uit te dragen”, stelt teamleider Samuel Renling uit Zweden. 

 

Het was een hele uitdaging om de escape room aan boord van de Riverboat te bouwen. “Het is in twee weken gedaan door een grote groep vrijwilligers”, vertelt projectleider van de Riverboat Jan van Willigen*. Na de opening voor het publiek in Arnhem, deden in de eerste drie dagen 250 mensen mee aan het spel, waaronder veel tieners met hun jeugdgroepen.